Način pripreme
Začinite krompir maslinovim uljem i solju i uvijte svako pojedinačno u aluminijumsku foliju. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sat vremena.
Pripremite nadev tako što sečete crveni luk na sitno. Stavite ga u posudu. Usitnite mirođiju i dodajte je. Dodajte kiselu pavlaku, kisele krastavčiće isečene na sitno i koru limuna.
Začinite smesu solju i biberom, iscedite sok od limuna. Na kraju dodajte dimljenog lososa, isečenog na parčiće i promešajte. Odvojte nekoliko parčića ribe da biste garnirali jelo na kraju.
Izvadite pečeni krompir i napravite duboke proreze preko svakog u obliku krsta. Pritisnite krompir sa četiri strane prstima da se otvori. Stavite malu grudvu maslaca i prstohvat soli u unutrašnjost i izgnječite viljuškom. Rasporedite nadev preko krompira.
Garnirajte punjeni krompir sa parčićima lososa i strukovima mirođije i servirajte.