Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Krompir salata»Praznična salata Venac

Praznična salata Venac

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4701482k
Praznična salata Venac
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Šarena i ukusna praznična salata Venac za vaše posebne prilike."

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 komad
  • krompir - 2 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • kiseli krastavci - 4 komada
  • jaja - 4 komada
  • kačkavalj - 120 g
  • mirođija - 1/2 veze
  • nar
  • majonez - 200 g
  • kiselo mleko - 3 - 4 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Cvekla, krompir, šargarepa i jaja se skuvaju odvojeno. Zatim se oljušte i posebno narendaju, pa ih posolimo. Na tanjir ili praznični poslužavnik stavlja se prsten za tortu, a u centar tanjira stavlja se čaša.

Tako se prilikom ređanja proizvoda oblikuje ukusan venac. Pomešajte majonez sa kiselim mleko i posolite. Za lakše nanošenje po slojevima može se staviti u špric.

Prvo stavimo rendanu cveklu, pa malo sosa od majoneza, pa rendani krompir, opet sos.

Nastavljamo sa rendanom šargarepom, rendanim kiselim krastavcima, sosom od majoneza, rendanim jajima, ponovo sos od majoneza i na kraju rendani kačkavalj.

Završimo sa ostatkom majoneza. Svežu mirođiju sitno iseckamo i pospemo po vrhu. Očistimo semenke nara i poređamo ih na mirođiju.

Krompir salatu ostavljamo nekoliko sati u frižideru da očvrsne. Pre serviranja, izvadite čašu iz sredine tanjira i uklonimo prsten. Spektakularna i ukusna praznična salata Venac. Može se pripremiti i kao torta od krompira za vašu novogodišnju večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: