Način pripreme
Šargarepa, luk i paprika se operu i iseckaju na male komade. Dinstaju se i sipaju prethodno potopljeni i oceđeni pirinač.
Promešajte i dodajte začine zajedno sa 1 šoljom vode. Meša se i nakon što pirinač upije tečnost, nadev se sklanja sa vatre.
Paprike se zatim ocede od vode i pune ovom smesom. Ono što ostane od fila raspoređuje se u tepsiju.
Sve se prelije vodom, do sredine paprika. Vodu smo prethodno posolili i dodali još malo ulja.
Punjene paprike pecite u umerenoj rerni na 170 stepeni sa ventilatorom dok ne budu gotove.
Poslužite recept za punjene paprike za Badnje veče na prazničnoj trpezi i uživajte u ukusu.
Posne sušene paprike sa pirinčem i paradajzom su tradicionalne i veoma ukusne.
Obavezno probajte naše sarme za Badnje veče ili ovaj primer menija oprobanih recepata za Badnje veče.