Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pohovani zlatni karfiol sa kukuruznim brašnom

Pohovani zlatni karfiol sa kukuruznim brašnom

Pohovani zlatni karfiol sa kukuruznim brašnom
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Pohovani karfiol sa kukuruznim brašnom - zlatan i hrskav spolja, mekan i sočan iznutra."

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica, srednje veličine
  • so
  • kukuruzno brašno - 200 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/4 kašičice
  • jaja - 3 komada
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol se opere i iseče na kriške, ostavljajući deo stabljike da se ne raspada. Svaku krišku blanširajte u vreloj vodi nekoliko minuta. Izvadite i ostavite da se ocedi.

U tanjiru pomešajte kukuruzno brašno, alevu papriku i biber. Dobro promešajte dok ne postane homogena smesa.

U drugoj velikoj posudi umutite jaja.

Svaka kriška karfiola se posoli, uvalja u brašno, umoči u umućena jaja i ponovo uvalja u brašno, pa proprži na vrelom ulju.

Gotovi pohovani karfiol stavlja se na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Služi se sa sosom od belog luka ili drugim sosom po izboru.

Pored ovog pohovanog karfiola sa kukuruznim brašnom, možete pogledati i naše recepte za ćuftice od karfiola, jedinstveno ukusni punjeni karfiol i nežnu krem supu od karfiola.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: