Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Mađarica sa višnjama

Mađarica sa višnjama

IrenaIrena
Početnik
19229832
Mađarica sa višnjama
Fotografije: Irena
1 / 13
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
40
"Završite ručak savršenim desertom - evo našeg predloga."

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • jaja - 2 kom.
  • šećer - 150 g
  • brašno - 600 g
  • pašak za pecivo - 15 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • margarin za kolače - 150 g
  • Za žuti fil
  • mleko - 800 ml
  • šećer - 120 g
  • gustin - 120 g
  • vanilin šećer - 30 g
  • margarin za kolače - 200 g
  • Za fil od višanja
  • višnje - 600 g
  • šećer - 200 g
  • voda - 200 ml
  • puding od vanile - 80 g
  • gustin - 20 g
  • margarin za kolače - 50
  • Za glazuru
  • bela čokolada - 150 g
  • ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju staviti sve sastojke za kore i umesiti testo. Podeliti ga na pet loptica.

Prvu lopticu staviti na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje, prekriti drugim papirom za pečenje i razvući oklagijom. Peći dok blago ne porumeni u rerni na 180 stepeni. Na isti način ispeći preostale četiri kore i ostaviti ih da se ohlade.

Za pripremu žutog fila razmutiti gustin, vanil šećer i šećer u malo mleka, pa zakuvati u preostalom mleku.

Kuvati uz mešanje dok se fil ne zgusne, pa ga presuti u činiju. Kada se malo prohladi pomešati sa margarinom uz pomoć miksera.

Za voćni fil višnje usitniti u multipraktiku i staviti u šerpicu sa malo vode. U preostaloj vodi razmutiti pudinge, gustin i šećer. Zakuvati ovu u smesu višnje i mešati dok se fil ne zgusne. Umešati margarin i ostaviti da se prohladi.

Prvu koru premazati žutim filom. Preklopiti drugom korom, pa preko nje ravnomerno naneti polovinu voćnog fila. Prekriti narednom korom i nju premazati ostatkom fila od vanile. Zatim staviti sledeću koru koju treba premazati ostatkom fila od višanja. Završiti poslednjom petom korom.

Belu čokoladu i ulje staviti u šerpicu, pa otopiti na umerenoj temperaturi. Glazurom premazati kolač sa višnjama i ostaviti ga preko noći kako bi kore omekšale, a sastojci se povezali.

Mađaticu sa višnjama iseći na štanglice ili kocke i servirati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: