Način pripreme
U činiju staviti sve sastojke za kore i umesiti testo. Podeliti ga na pet loptica.
Prvu lopticu staviti na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje, prekriti drugim papirom za pečenje i razvući oklagijom. Peći dok blago ne porumeni u rerni na 180 stepeni. Na isti način ispeći preostale četiri kore i ostaviti ih da se ohlade.
Za pripremu žutog fila razmutiti gustin, vanil šećer i šećer u malo mleka, pa zakuvati u preostalom mleku.
Kuvati uz mešanje dok se fil ne zgusne, pa ga presuti u činiju. Kada se malo prohladi pomešati sa margarinom uz pomoć miksera.
Za voćni fil višnje usitniti u multipraktiku i staviti u šerpicu sa malo vode. U preostaloj vodi razmutiti pudinge, gustin i šećer. Zakuvati ovu u smesu višnje i mešati dok se fil ne zgusne. Umešati margarin i ostaviti da se prohladi.
Prvu koru premazati žutim filom. Preklopiti drugom korom, pa preko nje ravnomerno naneti polovinu voćnog fila. Prekriti narednom korom i nju premazati ostatkom fila od vanile. Zatim staviti sledeću koru koju treba premazati ostatkom fila od višanja. Završiti poslednjom petom korom.
Belu čokoladu i ulje staviti u šerpicu, pa otopiti na umerenoj temperaturi. Glazurom premazati kolač sa višnjama i ostaviti ga preko noći kako bi kore omekšale, a sastojci se povezali.
Mađaticu sa višnjama iseći na štanglice ili kocke i servirati.