Način pripreme
Za ovaj čizkejk sa borovnicama u secka stavite orašaste plodove, kokosovo brašno, urme, dodajte prstohvat cimeta i prstohvat morske soli. Miksajte na srednjem stepenu dok se ne dobije lepljiva smesa.
Ravnomerno rasporedite smesu na dno tepsije sa padajućim dnom. Pritisnite čašom sa pljosnatim dnom kako biste izbacili vazduh iz kore. Stavite u frižider i pređite na pripremu krema.
U tiganju rastvorite želatin mešajući sadržaj kesice sa 6 supenih kašika hladne vode.
U blender stavite kokosovo mleko, med, limunov sok, kokosovo ulje i vanilu. Veoma dobro blendajte.
Kada tekstura postane dovoljno glatka, u nju dodajte 2 supene kašike slatka od borovnica. Istopite već nabubreli želatin na vodenoj pari i dodajte u krem. Izmešajte.
Sipajte krem na koru od orašastih plodova i zagladite je. Stavite u frižider na sat vremena dok ne počne da se steže. Odozgo sipajte ostalo slatko od borovnica.
Vaš veganski čizkejk sa borovnicama je gotov.
Pogledajte još svežih ideja za kolače sa borovnicama i saznajte za šta nam pomažu borovnice.