Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kari»Veganski kari sa sočivom i kokosovim mlekom

Veganski kari sa sočivom i kokosovim mlekom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Veganski kari sa sočivom i kokosovim mlekom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ne propustite mogućnost da probate ovu unikatnu kombinaciju ukusa! Podarite svebi zadovoljstvo da uronite u svet veeganske gurmanske hrane sa našim veganskim karijem sa sočivom i kokosovim mlekom."

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 šolja
  • bazmati pirinač - 1 šolja
  • kokosovo mleko - 1 šolja
  • kokosovo ulje - 2 supene kašike
  • korijander - 1 supena kašika
  • kumin - 1 supena kašika
  • đumbir - 1 supena kašika
  • kurkuma - 1 supena kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 glavica
  • paradajz pire - 200 g
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo dobro operemo u nekoliko voda i stavljamo u posudu sa hladnom vodom na jedan dan i jednu noć. Očistimo beli luk i luk i sitno ih naseckamo, nakon čega ih dodajemo u dubok tiganj zajedno sa kokosovim mlekom, stavljamo korijander i kumin, tako što ih zapržimo na otprilike 2-3 minute.

Dok se semenke zapržavaju, očistite beli luk i luk i sitno ih naseckajte, nakon čega ih dodajte u semenke. Zapržite još 4-5 minuta i dodajte u njih đumbir i kurkumu i izmešajte.

Dodajte i sočivo, kao i 3 šolje vode i ostavite jelo na ringli da vri na slaboj vatri. Dodajte paradajz pire u sočivo.

U međuvremenu skuvajte pirinač prema uputstvima na pakovanju. Kada se sočivo skuva i voda ispari, nakon otprilike 40-45 minuta, u njega dodajte kokosovo mleko, kokosovo ulje i 1 kašičicu soli.

Dobro izmešajte i kuvajte na slaboj ringli dobro mešajući dok se ne zgusne jelo. Na kraju pospite peršunom.

Servirajte gotov kari sa sočivom i kokosovim mlekom tako što u dubok tanjir stavite pirinač, a na njega dodate domaći kari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: