Način pripreme
Sočivo dobro operemo u nekoliko voda i stavljamo u posudu sa hladnom vodom na jedan dan i jednu noć. Očistimo beli luk i luk i sitno ih naseckamo, nakon čega ih dodajemo u dubok tiganj zajedno sa kokosovim mlekom, stavljamo korijander i kumin, tako što ih zapržimo na otprilike 2-3 minute.
Dok se semenke zapržavaju, očistite beli luk i luk i sitno ih naseckajte, nakon čega ih dodajte u semenke. Zapržite još 4-5 minuta i dodajte u njih đumbir i kurkumu i izmešajte.
Dodajte i sočivo, kao i 3 šolje vode i ostavite jelo na ringli da vri na slaboj vatri. Dodajte paradajz pire u sočivo.
U međuvremenu skuvajte pirinač prema uputstvima na pakovanju. Kada se sočivo skuva i voda ispari, nakon otprilike 40-45 minuta, u njega dodajte kokosovo mleko, kokosovo ulje i 1 kašičicu soli.
Dobro izmešajte i kuvajte na slaboj ringli dobro mešajući dok se ne zgusne jelo. Na kraju pospite peršunom.
Servirajte gotov kari sa sočivom i kokosovim mlekom tako što u dubok tanjir stavite pirinač, a na njega dodate domaći kari.