Način pripreme
Keto zaslađivač je u odnosu 1:1 sa šećerom. Dobro umutite žumanca sa zaslađivačem. Trebalo bi da posvetle i postanu vazdušasta.
Zagrejte pavlaku na laganoj vatri, ali ne dozvolite da proključa, samo je zagrejte. Zatim je u tankom mlazu dodajte žumancima i mutite mikserom.
Stavite smesu na šporet i mešajte dok se ne zgusne. Trebalo bi da bude nešto poput gustog testa. Uklonite sa vatre i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.
Zatim dodajte kakao i umutite mikserom. Dobijeni keto krem uvijte u foliju i stavite u frižider na oko 15 minuta. Zatim dodajte maslac i ponovo umutite. Stavite krem u frižider dok pravite koru i nemojte ga jesti! Veoma je ukusan!
Za koru za keto kolač umutite belanca sa ostalim sastojcima osim oraha. Biće dobro i bez ksantan gume, napravila sam keto tortu i bez nje. Samo dobro umutite u sneg.
Zatim dodajte orahe i pažljivo promešajte lopaticom. Ne žurite, tako da smesa ostane vazdušasta.
Veličina posude nije bitna. Koristila sam pleh za rernu. Stavila sam papir za pečenje i premazala sa malo ulja. Smesu sam oblikovala u pravougaonik dimenzija 29 sa 38 cm.
Pecite u zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 180 stepeni 10-12 minuta. Kora se ostavi da se ohladi, a zatim se okrene.
Krem se namaže na poleđinu. Ostavite oko 1/3 krema za vrh. Rolat pažljivo umotajte sa uske strane da bude deblji. Stavite na kratko u frižider da se stegne. Zatim ga premažite kremom po vrhu i ukrasite neverovatni keto rolat Čokoladno drvo po svom ukusu.
Takođe pogledajte kako da napravite keto majonez i probajte naše keto smese za pohovanje.