Način pripreme
Ako koristite zamrznute paprike, ocedite ih lepo od tečnosti.
U secko ili blender stavite paprike, žumanca, krem sir i so. Sve sameljite odjednom.
Belanca umutite na sneg. Nakon toga dodajte mlevene paprike i sve promešajte spatulom.
Smesu sipajte u pleh, obložen papriom za pečenje i rasporedite ravnomerno.
Nemojte mazati papri maslacem, pošto se na moj ništa nije zalepilo. Ako niste sigurni u kvalitet papira, namažite ga.
Koru pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, 15-20 minuta. Pečenje zavisi od rerne. Moja je na gas i peče drugačije.
Koru za slani rolat izvadite. Okrenite dok je još topla i sklonite papir. Ali možete i tako ostaviti da se ohladi.
Okrećem ga, pošto želim da lepša strana bude spolja kad ga uvijem.
Kako se okreće kora?
Pokrivamo pleh novim listom papira. Uzimamo obe strane pleha i okrećemo brzo.
Krem sir pomešamo sa belim lukom. Lepo je da krem sir bude na sobnoj temperaturi. Koru mažemo kad se potpuno ohladi.
Keto rolat se uvija pažljivo pomoću papira i stavlja u frižider bar na sat vremena.