Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Slani rolat»Keto rolat sa pečenim paprikama

Keto rolat sa pečenim paprikama

ValeriaValeria
Šef kuhinje
24599643
Keto rolat sa pečenim paprikama
Fotografije: Valeria
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Učinite praznik prijatnijim i ukusnijim, pripremite ovaj ukusni rolat sa paprikama."

Potrebni sastojci

  • za koru
  • pečene paprike - 500 g, crvene i oljuštene
  • krem sir - 50 g
  • jaja - 3 komada /L veličina/
  • so - po ukusu
  • za premazivanje
  • krem sir - 160 g
  • beli luk - 3 čena, izgnječen
* merne jedinice

Način pripreme

Ako koristite zamrznute paprike, ocedite ih lepo od tečnosti.

U secko ili blender stavite paprike, žumanca, krem sir i so. Sve sameljite odjednom.

Belanca umutite na sneg. Nakon toga dodajte mlevene paprike i sve promešajte spatulom.

Smesu sipajte u pleh, obložen papriom za pečenje i rasporedite ravnomerno.

Nemojte mazati papri maslacem, pošto se na moj ništa nije zalepilo. Ako niste sigurni u kvalitet papira, namažite ga.

Koru pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, 15-20 minuta. Pečenje zavisi od rerne. Moja je na gas i peče drugačije.

Koru za slani rolat izvadite. Okrenite dok je još topla i sklonite papir. Ali možete i tako ostaviti da se ohladi.

Okrećem ga, pošto želim da lepša strana bude spolja kad ga uvijem.

Kako se okreće kora?

Pokrivamo pleh novim listom papira. Uzimamo obe strane pleha i okrećemo brzo.

Krem sir pomešamo sa belim lukom. Lepo je da krem sir bude na sobnoj temperaturi. Koru mažemo kad se potpuno ohladi.

Keto rolat se uvija pažljivo pomoću papira i stavlja u frižider bar na sat vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: