Način pripreme
Zagrejte više vode u šerpi do tačke ključanja. Izvucite iz vatre, ubacite paradajz unutra i nakon jedne minute izvadite ga rupičastom kašikom. Cilj nije da postanu previše mekani ili naborani. Veličina čeri paradajza treba da bude srednja - ne preterano sitan kako bismo ga lakše napunili, niti pak previše krupan.
Ostavite ga da se ohladi i posle sasecite mali poklopac od strane vrha. Kašičicom izvadite semenke. Ako u paradajz ne ulazi kašika, okrećem i uklanjam unutrašnjost pomoću njene drške.
Za punjenje, izdrobite beli luk sa malo soli, pinjola i bosiljka u avanu. Možete koristiti i blender ili pasator.
Sipajte maslinovo ulje, dodajte krem sir i rikotu i mutite dok ne postane glatko. Možete da odvojite malo pesta za kapljice dekoracije, ali pre nego što ste dodali sireve.
Pažljivo napunite paradajz smesom i poređajte na poslužavnik. Ukasite po vašem ukusu i poslužite sa posipom od ljuspica Maldonske soli.
Ove slane kuglice od čeri paradajza su veoma ukusneu i jednostavne za pravljenje, a osim toga, u skladu sa tim će ukrasiti vašu Novogodišnju trpezu. Ove kuglice od čeri paradajza pripremam često i u svečanim prilikama stavljam svaki u malu kašiku slanog testa od putera (poput biskvita), koje se jede zajedno sa paradajzom. Pišem to kao ideju za one od Vas koji žele da udovolje sebi sa ovako jednim hrskavim završetkom i još zanimljivijim i lepšim izgledom predjela za Novu godinu.