Toplo predjelo od punjenog paradajza

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
23/11/2018
"Za jedne je toplo predjelo, a za druge lagan ručak! Važnije je da će vam se ovaj punjeni paradajz usladiti!"
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano100
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada
  • šaragrepa - 1 komad
  • pečurke - 5 komada
  • pirinač - 3 kašike
  • luk - 1 komad
  • ulje - 2 kašike
  • peršun
  • so
  • biber
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paradajz. Odsečemo poklopce i sklanjamo im mesnati deo. Da bi tako ofromljene čaše stajale ispravljene, odozdo blago isečemo i zaravnamo. Šargarepu ljuštimo i rendamo na krupno rende.

Pečurke očistimo, peremo i sečemo na tanke kriške. Luk ljuštimo i sečemo na sitno. U ulju i malo vode dinstamo luk, pečurke i šargarepu. Začinjavamo biberom, solju i isečenim svežim peršunom po ukusu. Kad uvri tečnost dodajemo pirinač.

Mešamo i nalivamo 2 šolje vode. Ostavljamo da se kuva dok ne bude gotovo. Gotovim nadevom punimo paradajz. Stavljamo u posudu za pečenje, a oko njega raspoređujemo preostali nadev, pomešan sa stino isečenim unutrašnjim delom paradajza.

Prelivamo paradajz i nadev mlazom maslinovog ulja i pečemo u vreloj rerni nekoliko minuta dok paradajz ne bude gotov.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar