Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Riblji file sa sosom od čeri paradajza i kapra

Riblji file sa sosom od čeri paradajza i kapra

Riblji file sa sosom od čeri paradajza i kapra
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ukusno i lepo - oni su među najomiljenijim receptima"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 50 ml
  • beli luk - 2 čena
  • ljute paprike - 1 zelena
  • masline - 10 - 12 zelenih
  • inćuni - 2 fileta
  • kapar - 1 supena kašika
  • čeri paradajz - 300 g
  • peršun - 1 veza
  • sok od limuna - od 1 - 2 limuna
  • biber
  • so
  • riblji file - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U ugrejanom maslinovom ulju sravite iseckani beli luk, inćune, ljutu papriku i masline, dinstajte oko 2 minuta i dodajte prepolovljeni čeri paradajz.

Ostavite da se krčka 5-6 minuta i dodajte kapar i sok od limuna.

Sačekajte da tečnost ispari i da sos bude srednje gustine, skinite sa vatre i pospite iseckanim peršunom, biberom i soli, ako masline i kapar nisu mnogo slani.

Riblje filete pecite na gril tiganju i prelijte toplim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: