Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Krmenadle iz pekača sa šampinjonima i krompirom

Krmenadle iz pekača sa šampinjonima i krompirom

IrenaIrena
Početnik
20130908
Krmenadle iz pekača sa šampinjonima i krompirom8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
8
"Za savršen nedeljni ili praznični ručak u krugu porodice."

Potrebni sastojci

  • svinjska krmenadla - 2 kg
  • krompir - 500 g
  • šampinjoni - 400 g
  • svinjska mast - po potrebi
  • so prema - ukusu
  • biber - prema ukusu
  • začin - prema ukusu
  • mediteranska mešavina začinskog bilja - prema ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku krmenadlu posoliti i pobiberiti sa svih strana. Staviti u pekač i premazati svinjskom mašću. Naliti vodu na dno pekača i poklopiti ga.

Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći 2-2, 5 sata dok meso ne omekša.

Krompir oljuštiti i iseći. Šampinjone očistiti, a ukoliko su krupniji i prepoloviti. U činiju sa krompirom i gljivama dodati začin i mediteransku mešavinu biljaka i sve dobro izmešati. Povrće staviti u pekač o vratiti u rernu.

Peći dok šampinjoni i krompir ne omekšaju, a meso ne dobije lepu koricu.

Krmenadle iz pekača sa šampinjonima i krompirom servirati za nedelji ručak uz salatu po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: