Način pripreme
Prvo pomešajte meki maslac sa jajetom, šećerom, sokom i korom od pomorandže.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte vanilu i dobro izmešajte smesu.
Ako je testo mekše dodajte još brašna da bi se lakše oblikovale slatke kuglice.
Pokrijte posudu prozirnom folijom, ostavite u frižideru nekoliko sati. Pripremite 2 pleha sa papirom za pečenje.
Formirajte kuglice veličine oraha i počnite da ih uvaljavate, prvo u granulirani šećer, a zatim u šećer u prahu. Ređate ih na odstojanju pa stavite na hladno pre nego što ih stavite da se peku.
Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite ne više od 15 minuta.
Dobijate veoma lagane i mirisne božićne kolačiće - napukle bele božićne kolačiće.
Pogledajte još tajni za dugotrajne božićne kolače i saznajte koji začini su pogodni za božićne kolače. Obavezno isprobajte ove recepte za božićne gurabije i kolače.