Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Ispucali kolačići»Napukli beli božićni kolačići

Napukli beli božićni kolačići

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2594k
Napukli beli božićni kolačići4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Rezultat su neki veoma lagani i mirisni božićni kolačići."

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad
  • maslac - 120 g
  • sok od pomorandže - 50 ml
  • kora od - 1 pomorandže
  • šećer - 150 g
  • tečni zaslađivač - 1 kašika
  • prašak za pecivo - 8 g
  • soda - 1/4 kašičice
  • tečna vanila - 1 kašičica
  • brašno - 400 g
  • šećer u prahu - 1 pakovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pomešajte meki maslac sa jajetom, šećerom, sokom i korom od pomorandže.

Prosejte brašno sa praškom za pecivo, dodajte vanilu i dobro izmešajte smesu.

Ako je testo mekše dodajte još brašna da bi se lakše oblikovale slatke kuglice.

Pokrijte posudu prozirnom folijom, ostavite u frižideru nekoliko sati. Pripremite 2 pleha sa papirom za pečenje.

Formirajte kuglice veličine oraha i počnite da ih uvaljavate, prvo u granulirani šećer, a zatim u šećer u prahu. Ređate ih na odstojanju pa stavite na hladno pre nego što ih stavite da se peku.

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite ne više od 15 minuta.

Dobijate veoma lagane i mirisne božićne kolačiće - napukle bele božićne kolačiće.

Pogledajte još tajni za dugotrajne božićne kolače i saznajte koji začini su pogodni za božićne kolače. Obavezno isprobajte ove recepte za božićne gurabije i kolače.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: