Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Pljaska sa prazilukom

Pljaska sa prazilukom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4771492k
Pljaska sa prazilukom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
"Odakle dolazi ova tradicionalna pljaska sa prazilukom?"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 2 komada, srednje veličine
  • jaja 2 komada
  • kukuruzno brašno - 2 šolje
  • pšenično brašno - 1 šolja
  • kiselo mleko - 400 g
  • ulje - 100 ml
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očišćeni praziluk se iseče na kolutiće i prži na ulju i prstohvatu soli.

Kada omekša, sklonite ga sa ringle i odmah sipajte kukuruzno brašno i promešajte.

U posudi umutite jaja sa preostalom solju, sipajte kiselo mleko u koje ste umešali sodu bikarbonu i promešajte. Na kraju dodajte belo brašno uz stalno mešanje.

Smesa je kao biskvit. Smesu sipajte u nauljenu i brašnom posutu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok pljaska sa prazilukom lepo ne porumeni.

Izvadite penjurliju, ostavite je da se malo prohladi, isecite i poslužite sa čime god želite.

Pogledajte još o tome kako se pravi pita od hleba, kao i saznajte koji je omiljeni doručak naših zemljaka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: