Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Praznična salata sa piletinom, ananasom i kukuruzom

Praznična salata sa piletinom, ananasom i kukuruzom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
15135803
Praznična salata sa piletinom, ananasom i kukuruzom
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Naša omiljena praznična salata za našu trpezu!"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 leptir /700 g/
  • ananas - 5 kriški iz konzerve
  • kukuruz šećerac - 1 konzerva
  • jaja - 5 komada
  • kačkavalj - 250 g
  • za sos
  • majonez - 300 g
  • ceđeno kiselo mleko - 2 kašike
  • kisela pavlaka - 1 kašika
  • senf - 1 kašičica
  • so
  • biber - po ukusu
  • za dekoraciju
  • čeri paradajz
  • mirođija - sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte piletinu dok ne omekša u slanoj vodi. Ohladite meso i iskidajte ga viljuškom.

Uzmite plitki tanjir, stavite čašu sa postoljem u sredinu i centrirajte prsten.

Preliv pripremite tako što ćete pomešati pavlaku, majonez, ceđeno kiselo mleko, senf i začinite solju i biberom.

Stavite i pritisnite meso na dno tanjira, premažite dresingom, na vrh stavite oceđeni i seckani ananas i premažite sosom.

Jaja skuvajte, oljuštite, isecite i stavite na tanjir, pritisnite i ponovo premažite sosom. Ocedite kukuruz, rasporedite ga u salatu i premažite prelivom.

Poslednji sloj je rendani kačkavalj ili druga vrsta tvrdog sira.

Mora se ostaviti u frižideru nekoliko sati - da se stegne i dase spoje ukusi i arome.

Ohlađenu slanu tortu ukrasite čeri paradajzom i mirođijom.

PS: U ovom slučaju, tema je ovako ukrašena Novogodišnja torta, ali ću priložiti fotografije drugih opcija dekoracije.

Raspored slojeva je moj način, ali ako želite, možete zameniti redosled, samo piletina mora biti na dnu tanjira sa prazničnom salatom.

Pogledajte i kako da lako uklonite kožicu od piletine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: