Način pripreme
Skuvajte piletinu dok ne omekša u slanoj vodi. Ohladite meso i iskidajte ga viljuškom.
Uzmite plitki tanjir, stavite čašu sa postoljem u sredinu i centrirajte prsten.
Preliv pripremite tako što ćete pomešati pavlaku, majonez, ceđeno kiselo mleko, senf i začinite solju i biberom.
Stavite i pritisnite meso na dno tanjira, premažite dresingom, na vrh stavite oceđeni i seckani ananas i premažite sosom.
Jaja skuvajte, oljuštite, isecite i stavite na tanjir, pritisnite i ponovo premažite sosom. Ocedite kukuruz, rasporedite ga u salatu i premažite prelivom.
Poslednji sloj je rendani kačkavalj ili druga vrsta tvrdog sira.
Mora se ostaviti u frižideru nekoliko sati - da se stegne i dase spoje ukusi i arome.
Ohlađenu slanu tortu ukrasite čeri paradajzom i mirođijom.
PS: U ovom slučaju, tema je ovako ukrašena Novogodišnja torta, ali ću priložiti fotografije drugih opcija dekoracije.
Raspored slojeva je moj način, ali ako želite, možete zameniti redosled, samo piletina mora biti na dnu tanjira sa prazničnom salatom.
Pogledajte i kako da lako uklonite kožicu od piletine.