Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći majonez»Domaći majonez bez jaja sa ukusom šafrana

Domaći majonez bez jaja sa ukusom šafrana

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Guru
14425860
Domaći majonez bez jaja sa ukusom šafrana
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
10
"Domaći majonez sa šafranom - odličan za ljude koji izbegavaju jaja, a ima prefinjen ukus zahvaljujući šafranu."

Potrebni sastojci

  • suncokretovo ulje - 300 ml
  • sveže mleko - 150 ml
  • sok od limuna ili jabukovo sirće - 3 kašičice
  • šafran - 1 prstohvat
  • senf - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite prstohvat šafrana u 1 kašiku vruće vode na 5-10 minuta da oslobodi svoju aromu i boju.

Promešajte glavne sastojke. U dubokoj posudi ili šolji blendera pomešajte mleko, sok od limuna ili sirće, senf i malo soli.

Ručnim blenderom počnite da mešate sastojke i polako dodajte biljno ulje u tankom mlazu. Nastavite dok se smesa ne zgusne i poprimi kremastu konzistenciju.

Kada se majonez zgusne, dodajte vodu sa rastvorenim šafranom i dobro promešajte dok se boja i ukus ravnomerno ne rasporede.

Probajte i prilagodite ukus solju ili dodatnim sokom od limuna, ako je potrebno.

Čuvajte majonez u zatvorenoj posudi u frižideru do 4-5 dana.

Ovaj recept je odličan za ljude koji izbegavaju jaja, a ima sofisticiran ukus zahvaljujući šafranu.

Sa gotovim majonezom možete napraviti odlične sosove od majoneza. Obavezno isprobajte naše recepte za veganski majonez ili ovaj brzi domaći majonez.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: