Način pripreme
Kaki jabuke, ako je tvrda kora, oljuštite i isecite na četvrtine ili kriške. Uklonite jezgro i semenke.
U širokom tiganju istopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte smeđi šećer i mešajte dok se šećer ne istopi i ne dobije se karamel sos.
Dodajte med u karamel sos i dobro promešajte. Prstohvat soli će poboljšati ukus.
Ređajte kriške kaki jabuka u tiganj. Kuvajte ih oko 2-3 minuta sa svake strane dok ne omekšaju i ne porumene. Pazite da ih ne prekuvate.
Pospite jabuke cimetom dok su još u tiganju. Po želji dodajte mlevene orahe ili bademe za teksturu.
Prebacite karamelizovane kaki jabuke u tanjir i poslužite ih tople. Mogu se poslužiti same, sa sladoledom od vanile ili sa kiselim mlekom. Bon apeti!
Pogledajte zašto da češće jedete kaki jabuke i kako da napravite marmeladu od kaki jabuka.