Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Karamelizovane kaki jabuke sa medom

Karamelizovane kaki jabuke sa medom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
10923749
Karamelizovane kaki jabuke sa medom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Prebacite karamelizovane kaki jabuke u tanjir i poslužite ih tople. Mogu se poslužiti same, sa sladoledom od vanile ili sa kiselim mlekom."

Potrebni sastojci

  • kaki jabuke - 4 komada, zrele
  • med - 3 kašike
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • maslac - 30 g
  • cimet - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
  • iseckani orasi - po želji, ili bademi
* merne jedinice

Način pripreme

Kaki jabuke, ako je tvrda kora, oljuštite i isecite na četvrtine ili kriške. Uklonite jezgro i semenke.

U širokom tiganju istopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte smeđi šećer i mešajte dok se šećer ne istopi i ne dobije se karamel sos.

Dodajte med u karamel sos i dobro promešajte. Prstohvat soli će poboljšati ukus.

Ređajte kriške kaki jabuka u tiganj. Kuvajte ih oko 2-3 minuta sa svake strane dok ne omekšaju i ne porumene. Pazite da ih ne prekuvate.

Pospite jabuke cimetom dok su još u tiganju. Po želji dodajte mlevene orahe ili bademe za teksturu.

Prebacite karamelizovane kaki jabuke u tanjir i poslužite ih tople. Mogu se poslužiti same, sa sladoledom od vanile ili sa kiselim mlekom. Bon apeti!

Pogledajte zašto da češće jedete kaki jabuke i kako da napravite marmeladu od kaki jabuka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: