Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Karamelizovane jabuke

Karamelizovane jabuke

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Karamelizovane jabuke1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Karamelizovane jabuke sa ukusom avantura iz detinjstva i slatkih uspomena!"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 10 komada, manje
  • šećer - 1 šolja
  • glukoza - 1/4 šolje
  • pavlaka - 1/2 šolja, tečna
  • maslac - 2 kašike
  • boja - malo crvene, za jaču boju
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jabuke i uklonite im drške. Tamo gde je bila drška, stavite drveni štapić ili štapić za ražnjiće.

U šerpu sipajte šećer i glukozu i zagrejte smesu. Na početku nemojte da mešate, dok smesa ne bude karamelizovana. U isto vreme zagrejte pavlaku u drugoj posudi, ali nemojte da dozvolite da prokuva.

Sklonite karamel sa vatre i u tankom mlazu u njega dodajte vrelu pavlaku, uz mešanje.

Vratite šerpu na vatru i promešajte sa maslacem na slaboj vatri. Dodajte malo boje, mešajte dok ne dobijete homogenu smeu i sklonite sa vatre.

Svaku jabuku na štapiću potopite u smesu od karamele odmah, poređajte jabuke na papir za pečenje i ostavite da smesa očvrsne oko 20-30 minuta. Po želji, pre nego što se karamel potpuno stegne, uvaljajte jabuke u izmrvljene orašaste plodove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: