Način pripreme
/undefined U posudi pomešamo sve sastojke osim crne čokolade i semenki. Dobro izmešamo. Ako je potrebno, dodajte malo vode. Dobija se blago mrvljivo testo, ali to ne treba da vas brine.
Tepsiju obložite papirom za pečenje i namažite je maslinovim uljem ili suncokretovim uljem. Uključite rernu na 180 stepeni.
Uzmite posudicu sa blago mlakom vodom. Umočite ruke i uzimajte smesu s tim što je veličina božićnih kolačića po vašem izboru. Ja sam moje napravila da bude po 20 g.
Poređajte ih u tepsiju sa papirom za pečenje i pecite ih ne duže od 10 minuta. Tako nastavite da radite dok ne potrošite smesu. Ja sam dobila 70 komada kolačića, zatko sam morala da pečem dva puta.
Kada su kolačići gotovi, ostavite ih da se ohlade. Za to vreme istopite čokoladu sa malo kokosovog ulja i naseckajte orašaste plodve / u zavisnosti od toga kakve ćete koristiti/.
Ja sam koristila oljuštene suncokretove semenke.
Kada su se kolačići ohladili, umočite svaki u istopljenu čokoladu do pola, a može i ceo. Poređajte ih na poslužavnik i pospite ih orašastim plodovima, tako što možete koristiti i kokosovo brašno, ako imate.
Ostavite na hladnom da se stegnu. Samo da vam kažem da su slatke loptice blago mrvljive, zato treba da budete veoma pažljivi.
Po prvi put radim sa jabukovim brašnom, ali mi se ukus strašno mnogo dopada.
U celoj smesi za božićne kolačiće kuglice sa jabukovim i kokosovim brašnom ima 181 g proteina! U jednom kolačiću ima 55 kalorija, 5 g ugljednih hidrata, 3 g proteina i 2 g masti! Neka vam je ukusno i srećni praznici!
Pogledajte još ideja za trajne božićne kolačiće i kako se prave keksići za božićnu jelku.