Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Otvorena pastrmka u rerni sa krompir salatom

Otvorena pastrmka u rerni sa krompir salatom

Denis BiserovDenis Biserov
Šegrt
418131
Otvorena pastrmka u rerni sa krompir salatom
Fotografije: Denis Biserov
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Najukusnije i efektno spremljena pastrmka, sa kojom možete zadovoljiti gladne ukućane."

Potrebni sastojci

  • Za salatu
  • krompir - 200 - 300 g
  • crni luk - 1/2 glavica
  • celer - 1 struk
  • kiselo krastavčići - 50 g
  • peršun - 1/4 vezice
  • maslinovo ulje - po ukusu
  • so - po ukusu
  • sirće - po ukusu
  • Za ribu
  • pastrmka - 1 komad (400 g)
  • ruzmarin - 1/4 vezice
  • limun - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema krompir salate:

Skuvajte krompir u posoljenoj vodi dok ne omekša, nakon čega ga ostavite da se ohladi.

Ogulite i naseckajte krompir na kockice.

Crveni luk naseckajte na tanke polumesece, celer i kisele krastavčiće na sitne komadiće.

Pomešajte naseckane proizvode u veliku posudu.

Dodajte sitno naseckan peršun.

Začinite solju, sirćetom i maslinovim uljem po ukusu. Dobro izmešajte i ostavite salatu da se začini.

Priprema pastrmke:

Dobro očistite ribu i osušite je papirnim ubrusom.

Ribu začiti iznutra i spolja solju i crnim biberom.

U unutrašnjost stavite komade limuna, listiće ruzmarina i kriške belog luka.

Zalijte maslinovim uljem.

Pečenje:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Stavite pastrmku u tepsiju obloženu aluminijumskom folijom za pečenje, takođe i ribu pokrijte folijom.

Pecite otprilike 15-20 minuta dok koža ne postane zlatkasta i hrskava.

Serviranje:

Poslužite pastrmku sa garnirungom od krompir salate.

Takođe pogledajte kako se čisti pastrmka i koliko dugo se peče pastrmka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: