Način pripreme
Priprema krompir salate:
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi dok ne omekša, nakon čega ga ostavite da se ohladi.
Ogulite i naseckajte krompir na kockice.
Crveni luk naseckajte na tanke polumesece, celer i kisele krastavčiće na sitne komadiće.
Pomešajte naseckane proizvode u veliku posudu.
Dodajte sitno naseckan peršun.
Začinite solju, sirćetom i maslinovim uljem po ukusu. Dobro izmešajte i ostavite salatu da se začini.
Priprema pastrmke:
Dobro očistite ribu i osušite je papirnim ubrusom.
Ribu začiti iznutra i spolja solju i crnim biberom.
U unutrašnjost stavite komade limuna, listiće ruzmarina i kriške belog luka.
Zalijte maslinovim uljem.
Pečenje:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Stavite pastrmku u tepsiju obloženu aluminijumskom folijom za pečenje, takođe i ribu pokrijte folijom.
Pecite otprilike 15-20 minuta dok koža ne postane zlatkasta i hrskava.
Serviranje:
Poslužite pastrmku sa garnirungom od krompir salate.
Takođe pogledajte kako se čisti pastrmka i koliko dugo se peče pastrmka.