Način pripreme
Krompir se oguli i opere. Stavlja se u šerpu. Zaliva se vodom i kuvaju se dok ne bude gotov.
Voda se ocedi i krompir se ostavlja da se ohladi.
Riba šnjur se očisti. Raseče se od donje rupice ka glavi. Glava se odseče i vadi se unutrašnjost. Kada su sve ribe šnjur očišćene, dobro se operu.
U dubokom tanjiru se pomešaju obe vrste brašna. Dodaje se so i beli luk u prahu. Svi suvi sastojci se izmešaju.
Ribice se dobro uvaljaju i iznutra ka stomaku. Ređaju se na dasku.
Kada je sav šnjur uvaljan u pohovanje, ostavlja se na kratku dok se ne napravi krompir salata.
Krompir se secka na kockice. Luk se očisti i secka se na krupne kockice. Dodaje se u krompir. Ocedi se sok polovine limuna. Dodaje se so po ukusu i ulje. Dobro se izmeša. Salata se ostavlja da upije začine.
U tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Šnjur se prži sa obe strane.
Servira se porcija prženog šnjura sa krompir salatom i kriškom limuna.