Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Prženi šnjur sa krompir salatom

Prženi šnjur sa krompir salatom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
304811k87
Prženi šnjur sa krompir salatom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
22/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Porcija prženog šnjura sa krompir salatom i kriškom limuna - večera za dušu"

Potrebni sastojci

  • za salatu
  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • limun - 1 komad
  • so
  • ulje
  • za šnjura
  • šnjur - 1 kg
  • kukuruzno brašno - 3 supene kašike
  • pšenično brašno - 3 supene kašike
  • beli luk u prahu - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oguli i opere. Stavlja se u šerpu. Zaliva se vodom i kuvaju se dok ne bude gotov.

Voda se ocedi i krompir se ostavlja da se ohladi.

Riba šnjur se očisti. Raseče se od donje rupice ka glavi. Glava se odseče i vadi se unutrašnjost. Kada su sve ribe šnjur očišćene, dobro se operu.

U dubokom tanjiru se pomešaju obe vrste brašna. Dodaje se so i beli luk u prahu. Svi suvi sastojci se izmešaju.

Ribice se dobro uvaljaju i iznutra ka stomaku. Ređaju se na dasku.

Kada je sav šnjur uvaljan u pohovanje, ostavlja se na kratku dok se ne napravi krompir salata.

Krompir se secka na kockice. Luk se očisti i secka se na krupne kockice. Dodaje se u krompir. Ocedi se sok polovine limuna. Dodaje se so po ukusu i ulje. Dobro se izmeša. Salata se ostavlja da upije začine.

U tiganj se stavlja ulje da se zagreje. Šnjur se prži sa obe strane.

Servira se porcija prženog šnjura sa krompir salatom i kriškom limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: