Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od piškota»Kolač Monblan sa piškotama

Kolač Monblan sa piškotama

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
15623560
Kolač Monblan sa piškotama
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Kolač Monblan sa piškotama - efektan i sladak desert za one koji vole da se počaste slatkim iskušenjima."

Potrebni sastojci

  • Za krem
  • maslac - 60 g
  • šećer - 200 g
  • kakao - 4 supene kašike
  • lešnici - 1 šolja, mleveni
  • vanilin šećer - 20 g
  • sveže mleko - 1 l
  • brašno - 5 supenih kašika
  • jaja - 3 komada
  • Za piškote
  • jaja - 3 komada
  • šećer u prahu - 100 g
  • brašno - 120 g
  • vanila - 1 kašičica, ekstrakt
  • šećer - 2 supene kašike (za posipanje piškota)
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Pripremite prvo sveže domaće piškote. Za taj cilj odvojte jaja na belanca i žumanca u dve posebne posude. U svaku posudu dodajte po 50 g šećera u prahu. U žumanca dodajte i ekstrakt vanile.

Prvo umutite belanca u sneg - (3-4 minute). Nakon čega mutite i žumanca dok ne pobele (2-3 minute). Nakon toga treba da pomešate belanca i žumanca poslastičarskom špatulom. Važno je da mešate polako i pažljivo samo u jednom smeru. Dodajte 2-3 puta brašno ponovo pažljivo mešajući špatulom. Smesa ne sme da spada i da izlazi vazduh iz nje.

Kada je smesa gotova, sipajte je u špric, bez stavljanja dodatka s prednje strane. Tepsiju obložite papirom za pečenje i špricajte piškote tako da budu na rastojanju jedna od druge. Trudite se da budu jednake veličine, otprilike 8-10 cm. Pospite ih šećerom.

Pecite ih u rerni 10-12 minuta na 180 stepeni, nakon čega ih izvadite na rešetku i ostavite ih da se u potpunosti ohlade.

Za to vreme pripremite krem za tortu. U šerpu sipajte mleko, dodajte šećer i vanilin šećer i stavite na umerenu vatru. U posudi pomešajte jaja, brašno i kakao. Postepeno dodajte smesu od jaja u mleko i neprestano mešajte. Kada uzavri, dodajte maslac i samlevene lešnike. Mešajte nekoliko minuta i sklonite sa ringle. Ostavite krem sa strane da se malo ohladi pre nego što sastavite kolač Monblan sa piškotama.

Počnite da sastavljate tortu od piškota, tako što za osnovu torte poređate 3 reda po 3 piškote u redu. Nakon toga stavite na njih krem. Nakon toga po kremu poređajte još 3 reda sa po 3 piškote. Ponovo ravnomerno nanesite krem, nakon čega po njima poređajte nova 3 reda sa po 2 piškote, a na vrh sa po 1 piškotom u rernu. Nakon toga nanesite ostali krem i pomoću noža namažite i zagladite tortu sa svih strana.

Odozgo pospite sa još mlevenih lešnika ili drugim posipom po izboru. Ja sam koristila čokoladne kapljice i kokosovo brašno. Stavite u frižider na 2 sata i poslužite.

Ako ste ljubitelji ove vrste slatkih iskušenja, ne propustite da isprobate i naše druge deserte sa piškotama, među kojima su nežni tiramisu i slepljene piškote.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: