Način pripreme
Mleko se blago zagreva, dodaju se šećer i kvasac. Ostavlja se da se aktivira 10 minuta.
Od brašna se pravi udubljenje, dodaje se 1 jaje, aktivirani kvasac, so, ulje, istopljeni maslac i istopljena mast.
Umesi se testo koje se ostavlja na nadođe na 30 minuta.
Za to vreme se izmrvi sir i pomeša se sa 1 belancem. Na taj način se priprema nadev za roščiće.
Nadošlo testo za roščiće se deli na 4 dela.
Od svakog dela se razvija kora.
Po dužini kore se nanosi nadev, uvija se u čvrst rolat i seče se na 4-5 delova.
Tako se oblikuju mini roščići sa sirom.
Premazuju se žumancem umućenim sa 1 supenom kašikom svežeg mleka i ostavljaju se da nadođu na još 30 minuta.
Mini roščići sa sirom se peku u prethodno zagrejanoj rerni na papiru za pečenje na 210-220 stepeni 15-20 minuta.
Ukoliko volite slana peciva, možete takođe spremiti rolnice sa kačkavaljem, neodoljive roščiće sa sitnim sirom ili roščiće sa viršlama.