Način pripreme
Od kvasca, toplog mleka, šećera i brašna umutimo gustu kašu poput boze. Ostavite da naraste oko 15 minuta.
Zatim dodajte ajran, 1 žumance i 3 belanceta, so i ulje.
Žumanca ostavljamo za premazivanje.
Postepeno dodajte prosejano brašno i umesite meko testo.
Ostavite da naraste, pa ga podelite na 3 loptice.
Razvijte jednu lopticu, zatim je premažite maslacem, stavite drugu razvijenu lopticu preko, i na kraju treću razvijenu lopticu.
Raširite ga rukama da biste formirali tanak list.
Podeliti po dužini na 4 dela. Iseći na pravougaonike.
U posudi izrendajte kačkavalj i sir, dodajte jaja i umutite fil za naše domaće roščiće.
Na pripremljene pravougaonike stavite pripremljenu smesu sira i kačkavalja na jedan kraj, a drugi kraj isecite, ali ne do kraja, na trakice.
Uvijemo ih i ostavimo da narastu.
Premažite roščiće žumancem i uljem i pospite mekane kiflice susamom.
Roščiće sa kačkavaljem i sirom stavite u rernu da se peku na 160 stepeni sa ventilatorom.
Pogledajte i kako da napravite roščiće od integralnog brašna ili omiljene dobrudžanke za doručak.