Način pripreme
Sastojke prethodno izvadite da budu na sobnoj temperaturi. Sipajte sodu za hleb u kiselo mleko.
U posudi prosejte brašno i so. Dodajte kvasac i šećer. Dodajte jaja, kiselo mleko i ulje. Zamesite meko, elastično testo.
Namažite posudu sa uljem, stavite loptu testa i premažite uljem. Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadođe oko 40 minuta.
Kad bude gotovo podelite testo na 4 lopte. Preko radne površine namazane uljem, razvucite parče testa na pravougaonik. Obilno namažite uljem i po sredini pravougaonika pospite komadićima mrvljenog sira.
Poklopite ka unutra dve male strane. Nakon toga uzmite jedan kraj po dužini pravougaonika i poklopite sir. Ovako pripremljen roščić stavite u pleh namazan uljem, stavite ivice odozgo, da se ne bi otvorilo prilikom pečenja.
Napravite sve delove testa prema navedenom načinu. Premažite ih uljem. Ostavite ih na oko 30 minuta da nadođe. Pre pečenja ponovo namažite uljem.
Pecite oko 40 minuta u ugrejanoj rerni na 170 stepeni. Kad se izvadi iz kalupa se ponovo premaže uljem za sjaj. Po želji se servira sa kiselim mlekom.