Način pripreme
Sveže mleko, vodu, ulje i so stavite da uzavru. Uz neprestano mešanje dodajte brašno dok smesa ne počne da se odvaja od posude.
Ostavite da se ohladi i dodajte 4 jaja jedno po jedno mešajući pareno testo.
Smesu rasporedite na 2 sddela i pecite 2 kore u kalupu od 22 cm. Pecite na 200 stepeni, pri čemu je jako važno da se ne otvara rerna za vreme pečenja i da se kora hladi u rerni uz blago odškrinuta vrata.
Krem napravite od svežeg mleka, šećera, jaja i skrob vanile. Zagrejte mleko sa šećerom. Dodajte skrob i jaja i na tihoj vatri neprestano mešajte.
Kada krem postane gust, ostavite ga da se ohladi i u njega dodajte maslac i mikserom mutite.
Krem za tortu se stavlja između dve gotove ispečene kore, a odozgo na tortu Karpatka - lagana čokoladna glazura.
Takođe, pogledajte kako da napravite čokoladne figurice za tortu ili probajte omiljenu Medovik tortu.