Način pripreme
Svaki list lisnatog testa sam presekao na pola. Dobio sam četiri kore. Pekao sam ih na 180 stepeni. Pecite oko 15 minuta. Treba posmatrati kore, sve zavisi od vaše rerne.
Spremite krem za torte tako što prokuvate sveže mleko i dodate šećer. Umutite jaja sa skrobom i dodajte im malo svežeg mleka. Snažno mutite.
Zatim postepeno dodajte sveže mleko u mešavinu od jaja. Vratite sve na šporet i kuvajte uz stalno mešanje dva minuta.
Dodajte grudvicu maslacai mešajte dok se ne istopi! Skinite krem sa ringle i počnite da sklapate lisnatu tortu.
Stavite koru, premažite je kremom, pa sledeću koru, krem i tako do treće kore. Četvrtu ostavite za ukras. Celu karpatku tortu sa lisnatim testom prelijte kremom sa svih strana!
Ostatak kore izmrvite i gotov kolač prekrijte mrvicama.
Ako volite Napoleon tortu, svideće vam se i ova ideja.