Način pripreme
U odgovarajuću posudu sipajte vodu, mleko, so i maslac. Uključite ringlu, i kada smesa provri, sipajte brašno energično mešajući, dok se smesa ne sgusne i napravi glatko kuvano testo. Ostavite testo da se ohladi.
Ohlađenom testu dodajte jedno po jedno jaje, mešajući, dok ih testo ne primi.
Podelite smesu u dva dela. Stavite papir za pečenje u kalup za tortu sa pokretnim prstenom. Sipajte jedan deo testa i rasporedite, ali nemojte ravnjati. Pecite u rerni do zlatno-žute boje. Na isti način napravite i drugu koru.
Napravite krem, tako što ćete umutiti jaja sa šećerom, dodati skrob, rastvoren u 150 ml mleka. Ovu smesu dodajte preostalom toplom mleku /šerpa je na slaboj vatri/ i neprestano mešajte, dok ne dovijete vazdušast krem. Dodajte vanilu.
Dobijeni krem ohladite.
Dobro mutite maslac, dok ne dobijete mekani krem. Dodajte kašiku po kašiku već pripremljenog krema i mutite mikserom, dok ne dobijete kompaktnu smesu.
Stavite pokretni prsten u odgovarajući tanjir, obložite zidove papirom za pečenje. Stavite prvu koru, sipajte krem, poravnajte, a zatim stavite i drugu koru.
Ostavite da se stegne 2-3 sata. Gotovu tortu pospite šećerom u prahu.