Unikatna ekler-torta Karpatka

Sonja StanulovSonja StanulovGlavni urednik250105
12/03/2017
"Ova ekler-torta zaslužuje svu pažnju, koju planiramo da joj posvetimo "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 707
  • Pregledi tokom meseca112
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4.7 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu sipajte vodu, mleko, so i maslac. Uključite ringlu, i kada smesa provri, sipajte brašno energično mešajući, dok se smesa ne sgusne i napravi glatko kuvano testo. Ostavite testo da se ohladi.

Ohlađenom testu dodajte jedno po jedno jaje, mešajući, dok ih testo ne primi.

Podelite smesu u dva dela. Stavite papir za pečenje u kalup za tortu sa pokretnim prstenom. Sipajte jedan deo testa i rasporedite, ali nemojte ravnjati. Pecite u rerni do zlatno-žute boje. Na isti način napravite i drugu koru.

Napravite krem, tako što ćete umutiti jaja sa šećerom, dodati skrob, rastvoren u 150 ml mleka. Ovu smesu dodajte preostalom toplom mleku /šerpa je na slaboj vatri/ i neprestano mešajte, dok ne dovijete vazdušast krem. Dodajte vanilu.

Dobijeni krem ohladite.

Dobro mutite maslac, dok ne dobijete mekani krem. Dodajte kašiku po kašiku već pripremljenog krema i mutite mikserom, dok ne dobijete kompaktnu smesu.

Stavite pokretni prsten u odgovarajući tanjir, obložite zidove papirom za pečenje. Stavite prvu koru, sipajte krem, poravnajte, a zatim stavite i drugu koru.

Ostavite da se stegne 2-3 sata. Gotovu tortu pospite šećerom u prahu.

Rejting

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar