Način pripreme
Stavljamo belanca jedno po jedno u suvu posudu. Unutra stavljamo 1/2 šolje šećera u prahu. Mutimo šećer u prahu i belanca uz pomoć miksera prvo na maloj brzini i posle povećavamo. Treba da se dobije gusta bela smesa.
Sameljemo orahe u mašinici za mlevenje. Treba nam 1 šolja mlevenih. Dodajemo u umućena belanca. Dobro promešamo spatulom ili kašikom. Dodajemo 1 paket vanile i 1/2 kašičice soka od limuna. Limun iscedimo. Sve promešamo. Uz pomoć kašike stavljamo od smese preko pleha, obloženog papirom za pečenje.
Oblikujemo krugove na malom rastojanju jedan od drugog. Dobijaju sekrugovi sa malim vrrhovima, ako želite možete poravnati. Koristimo samo 2/3 smese. Drugu 1/3 koristimo tako što stavimo cimet i promešamo. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 160 stepeni.
Pažljivo ih vadimo i kad se ohlade stavljamo u odgovarajuću posudu za kolače. Recept je sa kulinatskog sajta za početnike u kuhinji, ali mali deo smese sam stavila cimet. Budu ukusni, ali nisu tradicionalne orasnice.