Način pripreme
U posudu sa poklopcem stavljamo staklene šptagete i prelivamo vrelom vodom. Poklopimo i ostavljamo sa strane 5 minuta.
Povrće sečemo na tanke ivice. Pečurke sečemo na kriške. U duboki tiganj stavljamo malo ulja i dodajemo luk, šargarepu, crvenu i zelenu papriku, tikvice i pečurke.
Sipamo malo vode i ostavljamo povrće da se dinsta i omekša. Dodajemo u tiganj da se ocede špagete od vode.
Promešamo i dodajemo pavlaku od kokosa. Ostavljamo na tihoj vatri dok ne ispari tečnost.
Dodajemo terijaki sos i soja sos. Pre serviranja dodajemo krastavac isečen na štapiće.
Promešamo i serviramo staklene špagete sa povrćem.
Pogledajte još kako da držite kineske štapiće, kao i kako da napravite kinesku smesu za pohovanje.
Pogledajte i ove savete za pripremu staklenih špageta i probajte obavezno špagete na kineski način.