Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Staklene špagete sa piletom, pečurkama i klicama Mung pasulja

Staklene špagete sa piletom, pečurkama i klicama Mung pasulja

Potrebitel#163519Potrebitel#163519
Početnik
214
Staklene špagete sa piletom, pečurkama i klicama Mung pasulja
Fotografije: Potrebitel#163519
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Večera može da doleti sa različitih krajeva sveta svako veče Danas smo izabrali azijske staklene špagete sa piletom, pečurkama i klicama Mung pasulja"

Potrebni sastojci

  • staklene špagete - 200 g
  • pileće grudi - 250 g
  • luk - 1 ili 2 glavice, u zavisnosti od veličine
  • šargarepe - 1 komad
  • paprike - 1 crvena
  • mung pasulj - 180 grama, oceđena težina
  • pečurke - 200 g
  • beli luk - 3 čena
  • soja sos - sladak
  • ulje
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Namočite staklene špagete u vodi na otprilike 30-40 minuta. Ja sam ih ostavila da odstoje u frižideru.

Operite i naseckajte pileće meso na sitne kockice. Sitno naseckajte beli luk i zapržite meso na ulju u tiganju. Dodajte jedan, dva prstohvata soli.

Operite i sitno naseckajte luk, papriku i pečurke. Isperite i ocedite klice pasulja. Dodajte sve povrće u tiganj kod pilećeg mesa i začinite solju i crnim biberom. Ostavite da se kuvaju otprilike 20-25 minuta.

Kada povrće u potpunosti omekša i kada se meso skuva, izvadite staklene špagete iz vode i ocedite ih, nakon toga ih dodajte u meso i povrće.

Ovde već dodajemo soja sos - količina je po ukusu i želji.

Izmešajte sve sastojke za špagete na kineski način, može da se dospe malo vode.

Ponovo izmešajte i ostavite azijske staklene špagete sa piletinom, pečurkama i klicama Mung pasulja da se dinsta barem još 10-15 minuta.

Nemojte kuvati staklene špagete sa piletinom, pečurkama i klicama Mung pasulja na mnogo jakoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: