Način pripreme
Namočite staklene špagete u vodi na otprilike 30-40 minuta. Ja sam ih ostavila da odstoje u frižideru.
Operite i naseckajte pileće meso na sitne kockice. Sitno naseckajte beli luk i zapržite meso na ulju u tiganju. Dodajte jedan, dva prstohvata soli.
Operite i sitno naseckajte luk, papriku i pečurke. Isperite i ocedite klice pasulja. Dodajte sve povrće u tiganj kod pilećeg mesa i začinite solju i crnim biberom. Ostavite da se kuvaju otprilike 20-25 minuta.
Kada povrće u potpunosti omekša i kada se meso skuva, izvadite staklene špagete iz vode i ocedite ih, nakon toga ih dodajte u meso i povrće.
Ovde već dodajemo soja sos - količina je po ukusu i želji.
Izmešajte sve sastojke za špagete na kineski način, može da se dospe malo vode.
Ponovo izmešajte i ostavite azijske staklene špagete sa piletinom, pečurkama i klicama Mung pasulja da se dinsta barem još 10-15 minuta.
Nemojte kuvati staklene špagete sa piletinom, pečurkama i klicama Mung pasulja na mnogo jakoj vatri.