Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Krte kolenice u glinenoj đuvečari

Krte kolenice u glinenoj đuvečari

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6161572k
Krte kolenice u glinenoj đuvečari3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
6
"Krte kolenice u glinenoj đuvečari - da, i vaše će izgedati baš ovako."

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 1.2
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • maslac - 100 g
  • so - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica,
  • vegeta - 1 kašičica
  • biber - 1 supena kašika
  • crveno vino - 150 ml
  • majčina dušica - 1 supena kašika, ravna
  • peršun - nekoliko strukova
  • bujon od povrća - 350 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovaj recept za krte kolenice u glinenoj đuvečari vam je potreban glineni đuveč ili neka druga glinena posuda sa poklopcem.

Podelite količinu maslaca na tri dela.

Uzmite jedan deo maslaca i stavite na dno glinene đuvečare.

Očistite povrće i isecite na komade. Svinjsku kolenicu ostavite bez kostiju kako je, krupnije komade.

Stavite u posudu sa povrćem, preko stavite još maslaca i poređajte meso.

Pospite začinima i rukama utrljajte u meso.

Preko kolenice dodajte preostali deo povrća i sipajte vino.

Na kraju sipajte bujon, dodajte još malo maslaca i poklopite.

Pecite na 200 stepeni oko 2 sata, ako vam je rerna jaka, uključite na 180.

Regulišite temperaturu i vreme u zavisnosti od rerne u kojoj pečete.

Na kraju treba da dobijete meso zlatno-braon boje i kolenica sa krompirom treba da ostane na masti.

Pospite peršunom i servirajte krte kolenice dok su još tople.

Neka vam je ukusno!

Pogledajte još kako da lako odvojite kolenicu od kostiju, kao i koliko dugo da pečete kolenicu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: