Način pripreme
Za ovaj recept za krte kolenice u glinenoj đuvečari vam je potreban glineni đuveč ili neka druga glinena posuda sa poklopcem.
Podelite količinu maslaca na tri dela.
Uzmite jedan deo maslaca i stavite na dno glinene đuvečare.
Očistite povrće i isecite na komade. Svinjsku kolenicu ostavite bez kostiju kako je, krupnije komade.
Stavite u posudu sa povrćem, preko stavite još maslaca i poređajte meso.
Pospite začinima i rukama utrljajte u meso.
Preko kolenice dodajte preostali deo povrća i sipajte vino.
Na kraju sipajte bujon, dodajte još malo maslaca i poklopite.
Pecite na 200 stepeni oko 2 sata, ako vam je rerna jaka, uključite na 180.
Regulišite temperaturu i vreme u zavisnosti od rerne u kojoj pečete.
Na kraju treba da dobijete meso zlatno-braon boje i kolenica sa krompirom treba da ostane na masti.
Pospite peršunom i servirajte krte kolenice dok su još tople.
Neka vam je ukusno!
Pogledajte još kako da lako odvojite kolenicu od kostiju, kao i koliko dugo da pečete kolenicu.