Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od spanaća»Supa od spanaća sa suvim papričicama

Supa od spanaća sa suvim papričicama

KrisiKrisi
Šegrt
5514268
Supa od spanaća sa suvim papričicama
Fotografije: Krisi
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Spanać - omiljen, ukusan i zdrav - u obliku još jedne ukusne supice."

Potrebni sastojci

  • listovi spanaća - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica, žuti /komad praziluka/
  • suve papričice - 8 komada
  • fida
  • ulje
  • so
  • crni biber
  • peršun
  • Zaprška
  • jaje - 1 veliko
  • kiselo mleko - 2 supene kašike /sa većim procentom masti/
  • sirće - malo
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće se očisti i opere.

Luk se sitno nasecka, šargarepa se izrenda.

U odgovarajuću šeru se sipa malo ulja, koliko je potrebno da pokrije dno /koristim šerpu sa zapreminom 2.5-3 litre/. Dodaje se luk, šargarepa, so i 100 ml vode. Dinsta se dok voda ne ispari.

Dodaje se oko 2 litre vode i ostavlja se da uzavri, dodaju se očišćene, ali cele suve papričice. Kuva se 10 minuta. Dodaje se sitno naseckani spanać, crni biber i kuva se još 15 minuta. Skuvane suve papričice se vade, ogule, naseckaju na male komade i ponovo vraćaju u supu od spanaća zajedno sa fidom. Kuva se dok se fida ne skuva, posipa se sitno naseckanim peršunom.

Jaje se muti sa malo soli, dodaje se nekoliko kapljica sirćeta i kiselog mleka.

U zapršku u tankom mlazu se postepeno dodaje i vruća supa od spanaća, dok se zaprška ne temperira. Gotovu zapršku dodajemo u supu uz neprestano mešanje.

Supa od spanaća sa suvim papričicama može da se konzumira i bez zaprške, što je čini posebno odgovarajućom za ishranu tokom posta.

Već zaprženu supu vraćamo na ringlu na još 2-3 minute.

Pogledajte još kako da odmrznemo spanać, kao i savete kako se kuva spanać.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: