Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Isprobani recept za medenjake

Isprobani recept za medenjake

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
17924597
Isprobani recept za medenjake
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Da li vam je dosadilo da vam medenjaci budu neuspešni? Sa ovim isprobanim receptom za medenjake radovaćete se ukusnim i uspešnim rezultatima."

Potrebni sastojci

  • med - 60 g
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 30 g
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • brašno - 190 g
  • kravlji maslac - 50 g
  • vanila - 3 komada, kesice po 0.2 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj isprobani recept za medenjake započinjemo tako što u kaseroli pomešamo jaje zajedno sa šećerom i medom. Stavite na ringlu i dodajte kravlji maslac. Na umerenoj temperaturi mešajte dok se ne istope i ne pomešaju sastojci, ali ne na stepenu ključanja.

Nakon toga sklonite kaserolu sa vatre i dodajte vanile, prašak za pecivo i sodu. Dobro mešajte i ostavite sa strane da se malo ohladi.

Za to vreme prosejte brašno iznad velike tepsije ili direktno na kuhinjskoj površini. Sipajte smesu u brašno i mešajte špatulom, a posle počnite da mesite testo. Ono treba da bude mekano i blago lepljivo.

Stavite gotovo testo u posudu, uvijte streč folijom i dodajte je u frižider da se ohladi i stegne na barem sat vremena.

Kada je testo za medenjake gotovo, uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. Razvijte testo debljine pola centimentra i isecite kalupčićima lepe medenjake. Poređajte ih u tepsiju, obloženu papirom za pečenje i pecite 8-10 minuta.

Da li volite slatko! Isprobajte i ove neodoljive recepte za čokoladne medenjake i naše božićne medenjake.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: