Način pripreme
Ovaj isprobani recept za medenjake započinjemo tako što u kaseroli pomešamo jaje zajedno sa šećerom i medom. Stavite na ringlu i dodajte kravlji maslac. Na umerenoj temperaturi mešajte dok se ne istope i ne pomešaju sastojci, ali ne na stepenu ključanja.
Nakon toga sklonite kaserolu sa vatre i dodajte vanile, prašak za pecivo i sodu. Dobro mešajte i ostavite sa strane da se malo ohladi.
Za to vreme prosejte brašno iznad velike tepsije ili direktno na kuhinjskoj površini. Sipajte smesu u brašno i mešajte špatulom, a posle počnite da mesite testo. Ono treba da bude mekano i blago lepljivo.
Stavite gotovo testo u posudu, uvijte streč folijom i dodajte je u frižider da se ohladi i stegne na barem sat vremena.
Kada je testo za medenjake gotovo, uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni. Razvijte testo debljine pola centimentra i isecite kalupčićima lepe medenjake. Poređajte ih u tepsiju, obloženu papirom za pečenje i pecite 8-10 minuta.
Da li volite slatko! Isprobajte i ove neodoljive recepte za čokoladne medenjake i naše božićne medenjake.