Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Tačan recept za palentu

Tačan recept za palentu

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
13421502
Tačan recept za palentu
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
6
"Tačan recept za palentu, posluženu na malo moderniji način."

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 220 g
  • voda - 1.200 l (može i mleko)
  • so - 1/2 kašičice
  • kravlji maslac - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte vodu i so. Uključite ringlu i pre nego što dostigne tačku ključanja, sipajte kukuruzno brašno.

Smanjite stepen ringle.

Uz neprestano mešanje pomešajte kukuruzno brašno tokom 7-8 minuta ili dok se ne zgusne, upije vodu i nabubri.

Isključite ringlu, dodajte maslac i izmešajte ponovo.

Palenta može da se konzumira topla u tečnom stanju, tako što u tu svrhu sipate u odgovarajuće duboke tanjire.

Zakođe može da se rasporedi u činijice (kalupe) i da se sačeka da se potpuno ohladi.

Za taj cilj, kada se ohladi, treba da okrenete posudicu/kalup i da poslužite već želiranu ohlađenu palentu.

Pogledajte još tehnika za pravljenje palente.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: