Način pripreme
Sve sastojke umesimo u meklo i blago lepljivo testo. Tako što je jedina specifična stvar što smo sirove suncokretove semenke prethodno namočili na otprilike pola sata da se semenke probude, a sodu za hleb - zalivamo jabukovim sirćetom da se aktivira.
U velikoj tepsiji podmazanoj šarlanom raspoređujemo testo dlanom i posle malom oklagijom, ravnomerno razvijamo - sa debljinom od 5 mm.
Na kraju nazubljenim nožem (zbog semenki) sečemo ravnomerne kvadratiće.
Krekere pečemo na 200 stepeni - 20-30 minuta tako što vrtimo tepsiju s vremena na vreme da se ravnomernu ispeku.
Gotove ispečene slane krekere stavljamo u kutiju za keksiće i nakon što se blago ohlade, zatvaramo kutiju da se ne bi isušili slani keksići i pre svega da se sačuva njihova mekoća!
Neobično ukusni, mekani i hrskavi slani keksići sa semenkama!
Takođe, pogledajte kako da napravite mekane slane mafine ili omiljene vojničke gurabije.