Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Hrskavi slani keksići sa čedar sirom

Hrskavi slani keksići sa čedar sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Hrskavi slani keksići sa čedar sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
33 min.
Porcije
15
"Slani keksići sa čedar sirom plaču za jednim ukusnim namazom, šta mislite"

Potrebni sastojci

  • čedar - 150 g, zreo
  • brašno - 220 g
  • kravlji maslac - 100 - 110 g na sobnoj temepraturi
  • kiselo mleko - 130 g, gusto, punomasno
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • kumin - oko 2 supene kašike u zrnu
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte čedar i pomešajte sa mekanim maslacem. Prosejte brašno u posebnu posudu i začinite sa nekoliko izgnječenih zrna kumina.

Možete dodati i malo soli, ali imajte u vidu da je sir slan.

Pomešajte brašno sa čedar sirom, dodajte kiselo mleko, pomešano sa sodom.

Zamesite glatko testo, a ako je potrebno dodajte još malo brašna. Ako je testo previše tvrdo, sipajte još maslaca ili kašiku mleka.

Kidajte loptice i spljeskajte ih dlanovima da oblikujeteslani keks.

Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje (trebaće 2 pleha).

Pospite zrnima kumina i pecite ukusne slane keksiće u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko15-18 minuta. Servirajte hladne u društvu raznih namaza ili umaka.

Odgovarajući za užinu ili kao meze uz ribu.

Hrskavi slani keksići sa čedar sirom su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: