Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Slani keksići sa karfiolom

Slani keksići sa karfiolom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k949
Slani keksići sa karfiolom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
28/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
15
"Pitate se kakav bi bio ukus slanih keksića sa karfiolom - pa, probajte ih"

Potrebni sastojci

  • brašno - 220 g
  • maslac - 80 g
  • karfiol - 165 g
  • jaja - 1 komad, veliko
  • so - 1 i 1/2 prstohvat, ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Iskidajte karfiol na ružice i sameljite u blenderu dok ne dobijete fine granule.

Kako je u posudi, razbijte jaje, isecite maslac na komade i sipajte brašno.

Uključite ponovo uređaj da se sve savršeno samelje i da se stvori lepljivo testo. Ako vidite da je tvrdo, dodajte još maslaca.

Ugrejte rernu na 180 stepeni.

Obilno namazanim rukama uzmite po malo od smese, oblikujte keks. Šro je tanji, to je hrskaviji.

Nije potrebno da se trudite da dobije idealan oblik, prosto stavite u pleh - namazan ili obložen papirom za pečenje, rasporedite prstima da se istanji. Nije potrebno da ostavljate veliki razmak između slanih keksića.

Pecite pripremljene keksiće dok ne dobiju zlatnu boju 2-3 puta oko 15 minuta (u zavisnosti do debljine, a gotove poređajte da se ohlade na rešetku.

Koristite keksiće sa karfiolom za jelo u svako doba dana ili u društvu omiljenog predjela.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: