
Fotografije: Jivka Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Neka vas ne brine više gluten, ova pita je odgovarajuća za sve, zato što je bezglutenska."
- zelje - 1 vezica
- mladi luk - 1 vezica
- maslac - 50 g
- sir - 150 g
- brašno od heljde - 200 g
- kiselo mleko - 100 g
- jaja - 2 komada
- soda za hleb - 1 kašičica
- so
* merne jediniceNačin pripreme
Dinstajte mladi luk i zelje na maslacu.
Umutite jaja. Sodu ugasite u kiselom mlekom. Pstepeno dodajte brašno, luk, blitvu i sir.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Pecite lenju pitcu sa zeljem dok čačkalica ne bude suva.
U sezoni blitvne obavezno probajte naše pitice-mafine sa zeljem ili omiljenu supu sa zeljem.
Facebook
Omiljeno
Pinterest