Način pripreme
Tofu se usitni i pomeša se sa bosiljkom, origanom, solju i malo masnoće.
Meša se dobro i ostavlja se sa strane.
Zelje se opere i odstrane se žile. Iskidaju se listovi.
Luk i beli luk se iseku na sitno.
U zagrejanom ulju se zaprži luk i beli luk sa nanom i solju.
U njih se dodaje posle zelje. Kada omekša i gotov je, sklanja se sa ringle i ostavlja se da se malo prohladi.
U namazanu posudu se stavljaju dva lista kora i u sredini se pravi prorez u obliku krsta.
Stavlja se još jedan list i preko njega se sipa malo masnoće i raspoređuje se deo tofua.
Slede 2-3 lista kora i deo zelja. Preliva se sa malo kisele vode prolećna pita.
Slede još 2-3 lista sa masnoćom, tofu i kisela voda, posle opet kore, zelje i kisela voda.
Zelena pita se izbuši čačkalicom ili ražnjićem i sipa se još malo kisele vode.
Pita sa zeljem i tofuom se peče na 170 stepeni prvo samo na donjem grejaču, a nakon toga na oba dok ne bude gotova.