Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa zeljem i sirom

Pita sa zeljem i sirom

Maria KostoffMaria Kostoff
Pomoćnik kuvara
8727
Pita sa zeljem i sirom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Odlična seoska pita, koja je najukusnija u proleće čim se pojavi sveži zeleniš."

Potrebni sastojci

  • zelje - 800 g
  • mladi luk - 3 struka po želji
  • beli luk - 2 struka, mladi, po želji
  • sir - 300
  • kore - 1 paket - 500 g, fine razvučene kore ili občne razvučene kore
  • jaja - 3 - 4 komada
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • ulje - 100 ml
  • soda - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite zelje i isecite. Ugrejte malo masnoće i dinstajte dok ne splasne. Ostavite da se ohladi i pomešajte sa mrvljenim sirom. Po želji možete zapržiti nekoliko strukova mladog luka i belog luka i onda dodati zelje.

Uzmite po 2 kore za pitu, namažite maslacem i rasporedite nadev sa zeljem po dužini u jedan kraj. Uvijte u rolat i poređajte rolate u namazan, pravougaoni pleh.

Umutite jaja sa kiselim mlkeom, malo sode bikarbone, a ako želite možete dodati malo gazirane vode.

Izbušite viljuškom poređanu pitu sa zeljem, prelijte sa malo ulja i odozgo prelivom. Ostavite tako 10-15 minuta i stavite da se peče u umereno ugrejanoj rerni.

Pogledajte takođe kako da napravite mini pite sa zeljem i omiljene sarme sa zeljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: