Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Nadošli kuglof sa svežim mlekom i ratlukom

Nadošli kuglof sa svežim mlekom i ratlukom

Sofia V.Sofia V.
Početnik
4163
Nadošli kuglof sa svežim mlekom i ratlukom
Fotografije: Sofia V.
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Svi žele da znaju tajnu nadošlog kuglofa, a mi smo vam pripreili jedan odličan recept za njega."

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja (može i masalc)
  • brašno - 3 šolje
  • šećer - 1 i po šolja
  • jsjs - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
  • kakao - 2 supene kašike
  • rum - 1 supena kašika
  • vanila - 1
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • soda bikarbona - pola kašičice
  • suvo grožđe
  • ratluk
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutimo sa šećerom, u njih dodajemo: ulje, sveže mleko, prašak za pecivo pomešan sa kiselim mlekom, praškom za pecivo i sodom, rum, vanilu i brašno.

U obilno namazan kalup za kuglof sipamo 2/3 od testa.

Preostalu trećinu smese obojimo kakaom i sipamo u sredinu svetle smese. Mešamo u obliku puža uz pomoć kašike.

Smesu posipamo suvim grožđem i malim komadima ratluka (sam potone).

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta.

Nakon što se ohladi, kuglof sa svežim mlekom vadimo iz kalupa i posipamo šećerom u prahu.

Pogledajte takođe kako da napravite kuglof sa kiselim mlekom i mekani kuglof od jabuka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: