Način pripreme
Brokoli se nasecka na ružice tako što se uklanjaju drške. Svaka ružica se deli na dva dela.
Veoma dobro se opere, ocede se od vode i stavljaju se u posudu.
Limun se iscedi, tako što se limunov sok sa uljem i himalajskom solju veoma dobro izmešaju dok se ne dobije homogena smesa s kojom se zaliva oceđeni brokoli. Ostavljaju se da odstoji 20 minuta.
U posebnu posudu se stavlja tahini od susama i Delikates od lešnika, indijskog oraha i kokosa sa probiotskom smesom od kvasa i veoma dobro se izmeša, nakon čega se dodaje didžonski senf, limunov sok, so, šareni biber, pekarski kvasac i beli luk u prahu. Sos se veoma dobro izmeša dok se ne dobije homogena smesa.
Kada je brokoli prestojao u marinadi stavlja se u tiganj sa nelepljivim premazom, s tim što se marinada ne baca. Dinsta se 5 minuta pod poklopcem na srednjoj vatri, nakon čega se poklopac skida i brokoli se peče još 10 minuta iu dugotrajno mešanje.
Serviraju se tako što se u tanjiru rasporedi sos, odozgo brokoli i posipa se karijem. Veganski brokoli sa sosom Remulada je veoma ukusan.
Pogledajte još sve koristi brokolija i jednostavnu dijetu sa brokolijem.