Način pripreme
Cveklu oljuštite i dobro operite.
Oljuštite čenove belog luka.
Očistite luk, operite ga i isecite na četiri dela.
Cveklu, beli i crni luk stavite u kesu za pečenje i pecite 80 minuta na 200 stepeni.
Za sos:
Limun se iscedi.
U posudu u kojoj ćete mešati tahini sos dodajte tahini od belog susama, fermentisane orašaste plodove od lešnika, indijskih oraha i kokosa, dižon senf, sok od limuna, himalajsku so, mešavinu bibera, nutritivni kvasac i beli luk u prahu. Dobro mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Kada se cvekla ispeče, izvadite je iz kesice i ostavite da se ohladi, a zatim je isecite na tanke kriške i poređajte na tanjir za serviranje. Prelijte sosom i pospite semenkama ukusnu pečenu cveklu sa veganskim Remoulada sosom.
Pogledajte još o tome kako lako oljuštiti cveklu, kao i o koristima od konzumiranja cvekle.