Način pripreme
1. Ugrejte šerpu sa vodom i prstohvatom soli na jakoj vatri. Kad provri stavite unutra brokoli, operite i iskidajte na ružice.
Kuvajte 10 minuta ili dok ne bude gotovo, imajte u vidu da treba da ostanu al dente, da ne omekšaju previše.
2. Ocedite od vode i prelijte hladnom vodom da se prekine proces kuvanja.
3. U posudi na tihoj/umerenoj vatri ugrejte pavlaku za kuvanje i u nju izmrvite plavi sir (možete staviti više ili manje, zavisi od želje za intenzitet ukusa sira) i dodajte krem sir.
Začinite solju i belim biberom i mešajte dok se sir ne rastvori u pavlaci i dok ne dobijete glatku, kremastu konsistenciju. Kuvajte 10 minuta uz neprestano mešanje.
4. Na tanjire rasporedite brokoli u porcijama, posolite ih malo i prelijte aromatičnim sosom.
Prijatno!