Način pripreme
Prvo za pravljenje ovog sušija operemo pirinač za suši u cediljci pod mlazom vode dok voda ispod njega postane providna.
Sledi da skuvamo pirinač sa malo soli u multikukeru na programu Rice. Posle dodajemo pirinčano sirće u njega (prethodno zagrejano u kaseroli, zajedno sa šećerom dok potpunog rastvaranja).
Naseckamo pileći file poprečno na komade i mariniramo ga u jednoj supenoj kašici soja sosa, malo maslinovog ulja, belog luka u prahu, belog vina i crnog bibera na oko pola sata. Pohujemo marinirane komade piletine tako što ih lepo uvaljamo u prezle.
Pržimo ih u air fryer-u na 200 stepeni otprilike 15 minuta, posipamo ih uljem i na sredini kuvanja ih okrećemo. Treba da dobiju zlatkastu boju.
Uzimamo Nori koru tako da blistava strana bude dole i pokrivamo 2/3 površine pirinčem (mokrim rukama). Na zid na nama počinjemo da ređamo uzdužno red pohovanih pilećih fileta, red krem sira i red ajsberg salate (naseckana na ivice). Sve ovo pravimo na podlozi za uvijanje domaćeg sušija, obloženoj najlonom.
Pomoću podloge uvijamo suši sa piletinom u rolat, jako pritiskajući dok uvijamo. Rolat oštrim nožem sečemo na kolutove. Prilikom svakog reza močimo nož vodom.
Poslužujemo suši sa piletinom i ajsberg salatom sa soja sosom. Neka Vam je slatko!
Pogledajte još savete za pravljenje ukusnog sušija i saznajte koliko je koristan suši.