Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Janija od luka sa svinjetinom i paradajzom

Janija od luka sa svinjetinom i paradajzom

Janija od luka sa svinjetinom i paradajzom
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ukusna janija sa svinjetinom i puno luka - poslužite je uz topli hleb i nestaće ceo tanjir za čas."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1 kg
  • luk - 8 glavica
  • paradajz - 1 šolja, mleveni (iz konzerve)
  • ulje - 6 kašika
  • lovorov list - 2 komada
  • aleva paprika - 1 kašika
  • piment - 3 - 4 zrna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo isecite svinjetinu na kockice srednje veličine.

Zagrejte ulje u šerpi i propržite svinjetinu. Povremeno promešajte.

Kada je meso napola skuvano, dodajte luk prethodno isečen na rebarca.

Pržite dok luk ne omekša. Začinite alevom paprikom, promešajte i dodajte paradajz iz konzerve.

Posle par minuta dinstanja sipajte šolju i po tople vode. Dodajte piment, lovorov list i so.

Kuvajte janiju oko 20 minuta.

Možete je zgusnuti sa kašikom brašna.

janiju pospite seckanim peršunom i poslužite uz dosta hleba za umakanje.

Janija od luka sa svinjetinom i paradajzom je spremna.

Pogledajte kako se priprema popovska janija ili omiljeni drusani kebap.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: