Način pripreme
Mleveno meso se začinjava solju, crnim biberom i kuminom po ukusu. Dodaje se pivo, sitno seckan mladi luk, beli luk, peršun i ljuta paprika. Dobro se pomeša i ostavlja na hladnom na sat vremena.
Blago namočenim rukama se oblikuju ćutfice i peku se na dobro zagrejanom i slaninom podmazanom roštilju.
Oko ćuftica se ređa i crni luk naseckan na kolutiće.
Peku se dok se ne dobije lepa ukusna boja i okreću se i sa druge strane.
Ćufte se poslužuju vruće, ukrašene listom sveže zelene salate, ispečenim kolutovima crnog luka, sitno naseckanim mladim lukom i kriškama paradajza.
I obavezno u društvu hladne krigle piva.
Pečene ćufte sa mladim lukom u gotove.
Ako voliš da jedeš ćuftice, diverzifikujte svoj jelovnik ovim preporučenim receptima za ćufte sa paradajz sosom, ćuftice na čirpanski način ili ćuftice na carigradski način.